Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
STYROPIAN POMPY CIEPŁA KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY REKUPERATORY

Wentylacja

6 Odpowiedzi, 3889 Wyświetleń

riga

2024-07-12, 01:05:50
Unregistered
Aby prawidłowo dobrać wentylator, musimy znać zależność sprężu do wydatku. Punkt pracy ( wymagany spręż i wydatek) powinien się znajdować w takim miejscu charakterystyki ( będącej krzywą), w którym zwiększenie oporów przepływu, na przykład na skutek zabrudzenia filtra powietrza, nie spowoduje dużego zmniejszenia wydatku. Istotne jest też sprawdzenie, jaki jest pobór prądu w oczekiwanym punkcie pracy. Będzie to decydowało o kosztach eksploatacji rekuperatora. Jego niewłaściwy dobór może być także przyczyną hałaśliwej pracy wentylatorów.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

Kasia

Unregistered
Istotne tez jest aby odpowiednio dobierać kominy do kominków.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

Sana

Unregistered
Moim zdaniem równie ważna jest odpowiednia kratka wentylacyjna, która posiada system regulacji powietrza, o taka: [reklama] Zdecydowanie sprawdzi się w sytuacjach gdy w domu odczuwalna jest wilgoć spowodowana złym przepływem powietrza.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

jeneki

Unregistered
JA mam u siebie rekuperację i jestem bardzo zadowolony. Obawiałem się kosztów ogrzewania, dlatego dokupiłem kominek typu koza i zapłaciłem o 600zł mniej za ogrzewanie. Drewno do kominka lub brykiet co wolisz można kupowac przez serwis zakupowy [...]
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

Bernardyn

Unregistered
Wentylacja to coś, co musi być wykonane z jak największą dokładnością. Z tego powodu najlepiej jest korzystać z takich rozwiązań, które będą stuprocentowo skuteczne. Jeśli o mnie chodzi to zdecydowałem się na system [reklama]. To nie tylko wentylacja, ale również ogrzewanie nadmuchowe nowej generacji. Do systemu zaliczana jest też klimatyzacja co oznacza, że zarówno w lecie jak i w zimie mogę mieć w swoim domu idealną temperaturę. Natomiast co do samej wentylacji – ona również działa idealnie, co dla mnie jest szczególnie istotne ze względu na moją alergię. [reklama] mogę śmiało polecić każdemu, gwarantuje że wszystko sprawdzi się perfekcyjnie i będziecie zadowoleni tak jak ja.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Informacje Artykuły Promocje Poradniki Wydarzenia Katalog Firm
Serwisy Budownictwo energooszczedne Wyposażenie i otoczenie Budowa stan surowy Instalacje budowlane Budowa wnętrza Organizacja budowy Top 10 Produktów
Nasze Portale klimatyzacja.pl ogrzewnictwo.pl
Copyright © 2005-2024 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa