Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ >>>SPRAWDŹ
KONIECZNIE!
STYROPIAN POMPY CIEPŁA KLIMATYZATORY KLIMATYZATORY REKUPERATORY

Dom parterowy czy piętrowy?

4 Odpowiedzi, 3233 Wyświetleń

paulina77

2024-07-12, 01:05:50
Unregistered
Witam,
Jestem na etapie projektowania domu, mam dwie inspiracje pierwsza to dom parterowy a druga to dom piętrowy. Oba typy bardzo mi się podobają. Wiem, że dom piętrowym wiąże się ze schodami, które mogą być problemem na starość i nie tylko. Natomiast dom parterowy będzie zajmował większą powierzchnie działki. Oczywiście zakładam, że oba domy mają taką sama ilość pomieszczeń. Czy ktoś z Państwa miał może okazję mieszkać w jednym i drugim i jest w stanie podać wady i zalety każdego? Zapraszam do podzielenia się swoimi doświadczeniami.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

kamil9

Unregistered
A w jakim domu Pani mieszkała?
Ja przez 10 lat mieszkałem w domu piętrowym i przeklinałem tamte schody przynajmniej raz w miesiącu. Trzeba mieć na uwadze, że jeżeli jest się osobą o słabym zdrowiu wchodzenie po schodach, może sprawiać problemy. Sam jestem teraz posiadaczem domu parterowego z tarasem i dużym ogrodem, z doświadczenia wiem, że jeżeli zatrudni Pani zawodowca, to wykona on projekt, dopasowując go, by spełniał Pani potrzeby.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

paulina77

Unregistered
Witam,
Całe życie mieszkałam w blokach a najniższych piętrach. Teraz kiedy mam już męża i dzieci mieszkanie to dla nas za mało. W domu potrzebowałabym minimum 5 pokoi, duży salon z jadalnią, duża kuchnie i przynajmniej 2 łazienki. Widziałam projekty domów parterowych spełniających moje wymagania, niestety kosztem wielkości pokoi.
  • Odpowiedz
  • Usuń spamera

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Informacje Artykuły Promocje Poradniki Wydarzenia Katalog Firm
Serwisy Budownictwo energooszczedne Wyposażenie i otoczenie Budowa stan surowy Instalacje budowlane Budowa wnętrza Organizacja budowy Top 10 Produktów
Nasze Portale klimatyzacja.pl ogrzewnictwo.pl
Copyright © 2005-2024 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa